Airway Emergencys en Safety in Magnetic Resonance Imaging (MRI) Suite (2023)

Beste snelle reactie:

Zijn MRI-compatibele laryngoscopen aanbevolen of vereist in de MRI-omgeving?

Ik ben anesthesioloog en werk momenteel in een gemeenschapsziekenhuis en zorg voor patiënten die anesthesie krijgen als onderdeel van hun MRI-onderzoek. We hebben conventionele laryngoscopen en bladen beschikbaar in MRI zone III en een MRI-compatibel anesthesieapparaat in zone IV. Als we een patiënt moeten intuberen, is de verwachting dat we de patiënt naar zone III kunnen verplaatsen voor intubatie en terugkeren naar zone IV om het onderzoek te voltooien. Ik vind dat we MRI-voorwaardelijke laryngoscopen en bladen moeten aanschaffen om beschikbaar te zijn in zone III, maar er is mij verteld dat dit niet essentieel is en dat veel andere instellingen geen MRI-compatibele laryngoscopen hebben.

Laat me alsjeblieft je mening weten over deze vraag over patiëntveiligheid.

Groeten,
Dheeraj Nagpal, MD

Dr. Nagpal is anesthesioloog in New York Presbyterian Queens, Flushing, NY.

Dr. Nagpal heeft geen belangenconflicten.

Antwoord:

Dit is een belangrijke vraag om aan te pakken, aangezien de moderne anesthesiepraktijk moet voldoen aan de huidige en groeiende vraag om anesthesiezorg te bieden aan volwassenen en kinderen die MRI nodig hebben.1Verder evalueerde het gesloten claims-project van de American Society of Anesthesiologists (ASA) het risico en de veiligheid van anesthesie op afgelegen locaties en ontdekte dat claims voor overlijden en met name ademhalingsbeschadigende gebeurtenissen vaker voorkwamen op afgelegen locaties, meestal tijdens gecontroleerde anesthesiezorg. Bovendien hadden de meeste radiologieclaims betrekking op MRI (7/10) en hadden vier van die claims betrekking op oversedatie.2Gezien de unieke bezorgdheid over de veiligheid van de patiënt in de MRI-omgeving, zijn wij van mening dat laryngoscopen die veilig kunnen worden gebruikt in de MRI-omgeving altijd beschikbaar moeten zijn wanneer anesthesiezorg wordt verleend. Verder moet het proces voor luchtwegredding tijdens noodsituaties in de MRI-scanner duidelijk worden gedefinieerd.

Het bieden van veilige zorg in de MRI-arena vereist een grondige kennis van de omgeving en mogelijke gevaren voor patiënten en personeel. De MRI-omgeving is conceptueel verdeeld in vier zones, aangeduid met I tot en met IV. Zone III is meestal gereserveerd voor MRI-personeel en openbare toegang is beperkt. De controlekamer bevindt zich in Zone III. Zone IV is de magneetkamer van de MRI-scanner.3Het MRI-magneetveld is onzichtbaar, staat altijd aan en kan ferromagnetische apparatuur van elke grootte in zone IV beïnvloeden, waardoor het mogelijk wordt omgezet in een projectiel dat met een kracht en snelheid die dodelijk kan zijn in de scanner wordt getrokken. Patiënten kunnen niet alleen gewond raken of overlijden, maar schade aan de scanner kan ook leiden tot tijdelijke sluiting en onderhoud of tot een kostbare en gevaarlijke uitdoving van de magneet. Het unieke veiligheidsrisico van het magnetische veld heeft een aanzienlijke impact op de zorg voor patiënten die zich presenteren voor anesthesie in MRI, en kan bijzonder uitdagend worden tijdens een luchtweg of medisch noodgeval.

Zeer weinig luchtwegapparaten zijn specifiek ontworpen voor veilig gebruik bij MRI. Medische apparaten en apparatuur die in MR-omgevingen kunnen worden gebruikt, moeten worden gelabeld als MR-onveilig, MR-voorwaardelijk of MR-veilig (Afbeelding 1). De luchtwegen van het larynxmasker en endotracheale tubes bevatten kleine hoeveelheden ferromagnetisch materiaal in de testballon, maar worden beschouwd als MR-voorwaardelijk omdat ze de patiënt geen letsel toebrengen, maar de beeldkwaliteit kunnen beïnvloeden. Deze luchtwegapparaten zijn veilig gebruikt in combinatie met plastic orofaryngeale luchtwegen en zakmaskerventilatie-eenheden. Klassieke metalen laryngoscopen worden als onveilig beschouwd, omdat er een storing met plotselinge storing kan optreden in Zone IV en nikkel in de laryngoscoopbatterij is ferromagnetisch.4Hoewel er dure, voor eenmalig gebruik en herbruikbare MRI-voorwaardelijke apparaten beschikbaar zijn.5De kwaliteit van wegwerplaryngoscopen is variabel, maar er zijn producten beschikbaar die MRI-voorwaardelijk zijn en kunnen worden getest om te bevestigen dat ze klinisch aanvaardbaar zijn. Of ze nu voor eenmalig of herbruikbaar zijn, MRI-conditionele laryngoscopen kunnen veilig in Zone IV worden gebracht.

Figuur 1: Amerikaanse Food and Drug Administration. MRI-veiligheidslabels begrijpen.https://www.fda.gov/media/101221/downloadBetreden op 7 december 2019.

De meest recente ASA Practice Advisory over anesthesiezorg bij MRI biedt nuttige richtlijnen voor het voorbereiden op luchtwegnoodgevallen bij MRI.4Tijdens een luchtwegnoodgeval moeten anesthesieprofessionals en andere zorgverleners voorbereid zijn om zone IV snel binnen te gaan. Hoewel er geen specifieke apparaten worden vermeld, stelt het advies dat "alternatieve MRI-veilige/voorwaardelijke luchtwegapparaten onmiddellijk beschikbaar moeten zijn in de MRI-suite."4Gezien het gevoel van urgentie moet het personeel zichzelf opnieuw controleren op de aanwezigheid van ferromagnetische objecten en apparatuur voordat ze de scanner betreden. Om verwarring en het risico te voorkomen dat MR-onveilige apparaten per ongeluk in zone IV terechtkomen, moet luchtwegapparatuur die onmiddellijk beschikbaar is voor het team in zone III MR-voorwaardelijk zijn voor alle scanners op de locatie. Als het veilig is, moet de luchtweg worden ondersteund met zakmaskerbeademing terwijl de patiënt uit zone IV wordt verwijderd naar een nabijgelegen locatie in zone III of zone II waar een volledige aanvulling van luchtweg- en reanimatieapparatuur kan worden gebruikt en hulpdiensten kunnen worden opgeroepen voor hulp . Als het veiligstellen van de luchtweg in de scanner als urgent wordt beschouwd (bijvoorbeeld hevig braken met risico op aspiratie, onvermogen om te ventileren, enz.), kan dit alleen worden gedaan als er MR-veilige en -voorwaardelijke apparatuur beschikbaar is. Als er geen MR-veilige en voorwaardelijke apparatuur beschikbaar is, moet de patiënt uit zone IV worden verplaatst, met het risico op complicaties van hypoxie. In elke situatie zijn medische noodgevallen moeilijk te behandelen in Zone IV en de patiënt moet zo snel mogelijk uit Zone IV worden gehaald. Totdat de patiënt veilig is of uit zone IV is verwijderd, moet er tijdens een noodgeval ten minste één persoon worden aangewezen om toezicht te houden op het drukke verkeer dat zone IV binnenkomt. Op sommige nieuwere MRI-machines kan de MRI-tafel worden losgekoppeld van de magneet om de patiënt uit Zone IV te verplaatsen en het verlies van kostbare tijd te minimaliseren.

Er is aanzienlijke variatie in de fysieke lay-out, behoefte aan sedatie, soorten MRI-procedures en sedatiediensten over de hele wereld, en daarom is er geen standaardmanier om anesthesie of sedatiezorg te bieden bij MRI.

Airway Emergency Response in MRI kan er in elk ziekenhuis enigszins anders uitzien. De belangrijkste onderdelen van een alomvattend plan voor veilige spoedeisende zorg bij MRI zijn samenwerking met de afdeling radiologie om de veiligheid te bepalen van apparatuur die beschikbaar is voor gebruik in Zone IV en een reanimatiegebied buiten, maar niet ver van Zone IV. De standaardwerkwijzen en het ziekenhuisbeleid voor het omgaan met noodsituaties bij MRI moeten opnieuw worden bekeken wanneer er nieuwe richtlijnen verschijnen of de vraag naar anesthesiediensten bij MRI verandert. Simulaties kunnen helpen om ervoor te zorgen dat het hele team noodsituaties van patiënten in zone IV veilig kan afhandelen.

De routinematige beschikbaarheid van MR-veilige voorwaardelijke laryngoscopen en andere luchtwegapparatuur in de MR-omgeving voorkomt dat MR-onveilige apparaten onbedoeld in Zone IV terechtkomen. Dit kan de aanschaf van extra apparatuur inhouden om de veiligheid in de MRI-omgeving te behouden. Verwondingen aan patiënten, personeel of MRI-scanners zijn zowel onaanvaardbaar als duur. Naarmate de anesthesiezorg en de complexiteit van patiënten in de MRI-suite blijven toenemen, is het noodzakelijk waakzaam te blijven voor de verschillende gevaren die aanwezig zijn in de MR-omgeving en systemen te creëren die onze patiënten en personeel beschermen tegen tragische maar vermijdbare ongevallen. MRI's kunnen niet eenvoudig worden uitgeschakeld en "quench" is een dure en potentieel gevaarlijke operatie. Consistente veiligheidsnormen moeten worden nageleefd in alle niet-operatiekamerlocaties, intraoperatieve MRI-scanners of vrijstaande radiologische centra waar anesthesie wordt geboden. MRI-veiligheid is zowel een institutionele als een individuele verantwoordelijkheid.

Dr. McClung is assistent-professor bij de afdeling Anesthesiologie en Critical Care Medicine, Children's Hospital of Philadelphia, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia, PA.

Dr. Subramanyam is universitair hoofddocent bij de afdeling Anesthesiologie en Critical Care Medicine, Children's Hospital of Philadelphia, Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania, Philadelphia, PA.

De auteurs hebben geen belangenconflicten.

Referenties

  1. Amerikaanse Food and Drug Administration. Magnetische resonantiebeeldvorming (MRI) veiligheid en effectiviteit.https://www.fda.gov/medical-devices/cdrh-research-programs/magnetic-resonance-imaging-mri-safety-and-effectiviteitGeraadpleegd op 17 november 2019.
  2. Metzner J, Posner KL, Domino KB. Het risico en de veiligheid van anesthesie op afgelegen locaties: de analyse van gesloten claims in de VS.Curr mening Anesth.2009; 22: 502-508.
  3. Kanal E, Barkovich JA, Bell C, et al. Expertpanel over MR-veiligheid: ACR-richtsnoer over MR-veilige praktijken: 2013.J Magn Reson-beeldvorming. 2013;37:501-530.
  4. De Joint Commission, Sentinel Event Alert: Voorkoming van ongevallen en verwondingen in de MRI-suite. Nummer 38, 14 februari 2008.https://www.jointcommission.org/assets/1/18/SEA_38.PDF. Geraadpleegd op 17 november 2019.
  5. www.mrisafety.com. Geraadpleegd op 17 november 2019.
  6. Praktijkadvisering over anesthesiezorg voor magnetische resonantiebeeldvorming: een bijgewerkt rapport van de American Society of Anesthesiologists-taskforce over anesthesiezorg voor magnetische resonantiebeeldvorming.Anesthesiologie.2015;122:495-520.

De verstrekte informatie is alleen bedoeld voor veiligheidsgerelateerde educatieve doeleinden en vormt geen medisch of juridisch advies. Individuele of groepsreacties zijn slechts commentaar, bedoeld voor educatie of discussie, en zijn geen advies of de mening van APSF. Het is niet de bedoeling van APSF om specifiek medisch of juridisch advies te geven of specifieke standpunten of aanbevelingen te onderschrijven als reactie op de geposte vragen. APSF is in geen geval verantwoordelijk of aansprakelijk, direct of indirect, voor schade of verlies veroorzaakt of vermoedelijk veroorzaakt door of in verband met het vertrouwen op dergelijke informatie.

FAQs

What are the risks associated with MRI magnetic resonance imaging? ›

Second degree burns are the most commonly reported patient problem. Other reported problems include injuries from projectile events (objects being drawn toward the MRI scanner), crushed and pinched fingers from the patient table, patient falls, and hearing loss or a ringing in the ear (tinnitus).

What are the 4 zones of an MRI suite? ›

At UCSF, each MRI site is divided into 4 safety zones based on the American College of Radiology guidelines:
  • Zone 1: General public area outside the MR environment. ...
  • Zone 2: Area between Zone 1 (Public Access) and the strictly controlled Zone 2 (Control Room) and Zone 3 (Magnet). ...
  • Zone 3: Control Room.

What MRI zone should emergency resuscitation equipment be available? ›

If it is safe, the airway should be supported with bag mask ventilation while the patient is removed from Zone IV to a nearby location in Zone III or Zone II where a full complement of airway and resuscitation equipment can be used and emergency personnel summoned for help.

What must be done for every person or patient entering into an MRI room? ›

Pockets must be emptied — before entering the MRI room, staff and patients must remove everything from their pockets. These items include keys, smartphones, coins and pens, etc. If the metal items are not removed, they may become dangerous projectiles and the electronic devices could malfunction.

What are the basics of MRI safety? ›

The MRI magnet is ALWAYS on. This means no person is allowed to enter the MRI scan room without clearance and permission from a certified technologist. Metallic objects (such as fingernail clippers, pocket knives and even pens) can lead to serious bodily injury if brought within the magnetic field.

What is the biggest safety hazard of MRI? ›

According to the FDA, second-degree burns are the most reported MRI safety issue. Burns associated with the MRI's radiofrequency (RF) field can occur in a variety of ways, the most obvious of which is when a patient comes in contact with the bore during scanning.

What is unsafe in MRI? ›

MRI is also contraindicated in the presence of internal metallic objects such as bullets or shrapnel, as well as surgical clips, pins, plates, screws, metal sutures, or wire mesh. If you are pregnant or suspect that you may be pregnant, you should notify your physician.

For which patient is magnetic resonance imaging contraindicated? ›

Devices or metal foreign bodies that are most likely absolute contraindications include: Pacemaker, defibrillator or wires other than sternal wires – the exact mechanism of malfunction is not certain, but death has been recorded.

Why is there a need for 4 safety zones in MRI? ›

The American College of Radiology has defined four safety zones within MRI facilities. These are denoted Zones I through IV and correspond to levels of increasing magnetic field exposure (and hence potential safety concern). All areas freely accessible to the general public without supervision.

What items are safe to bring in the MRI room? ›

MR safe is defined as any object, device, implant, or equipment that poses no known hazards in the MRI environment., meaning they have no magnetic pull and are perfectly safe to enter the MRI scan room without any worries. Some examples are items that are made of plastic, gold, sterling silver, titanium.

What is the most restrictive zone in an MRI suite? ›

ONLY SCREENED PERSONS are permitted in Zone III, and they must be accompanied at all times by personnel who have been trained in MRI safety. Loved ones may accompany patients to Zone III, provided they have also been screened. No one should enter Zone III with any potential projectiles.

What are the two major disadvantages of MRI? ›

Disadvantages of MRI
  • Claustrophobia and sometimes difficulty fitting within the MRI scanner because it is a small, enclosed space.
  • The effects of the magnetic field on metal devices implanted in the body.
  • Reactions to the contrast agent.

Does magnetic resonance affect the brain? ›

Although there are no known health effects, evidence has shown that very small amounts of gadolinium can remain in the body, particularly the brain, after multiple MRI exams. This is most likely to occur in patients receiving multiple MRI exams over their lifetime for monitoring chronic or high-risk health conditions.

Can you get side effects from an MRI scan? ›

Sometimes the contrast agent can cause side effects, such as: feeling or being sick. a skin rash. a headache.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 06/01/2024

Views: 5887

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.