Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (2023)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (1)


Op zoek naar een beter gitaargeluid? Hier is onze gids voor VST-plug-ins voor 2022 – een mix van de best betaalde en gratis plug-ins voor akoestische en elektrische gitaar

Inhoudsopgave

1. Virtuele gitarist Carbon door UJAM (betaald + gratis proefversie)

De vijf instellingenParanoïde, Verstoord, Krankzinnig, RabidEngelabotomiseerdzegt eigenlijk alles. Alsben je op zoek naar een VST met metalgitaarklanken met zware vervorming, dan moet je Carbon zeker eens bekijken.

Deze plug-in geeft je veel controle en mogelijkheden om een ​​aantal behoorlijk uitstekende soundscapes te creëren. En het gaat niet alleen om heavy metal riffs (hoewel je er genoeg van kunt maken). De plug-in biedt een veelzijdige toolset voor het ontwerpen van je soundstage en het produceren voor een breed scala aan genres.

Benodigde schijfruimte: 4,5 GB

2. NI Guitar Rig 6 (gratis en betaalde versies)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (2)

Deze VST-plug-in voor gitaar is er in zowel een gratis versie als een betaalde versie, met verschillende functiesets. Het belangrijkste verschil tussen de betaalde en gratis alternatieven is dat het aantal beschikbare versterkers, kasten en effecten in de laatste beperkt is.

Guitar Rig 6 Pro maakt deel uit van de Komplete 13-suite van Native Instruments, samen met een breed scala aan andere premium plug-ins, dus dit is een manier om de pro-versie van de plug-in te krijgen.

Als je bij de gratis versie blijft, heb je nog steeds toegang tot een tuner, versterker, kast en verschillende pedalen/effecten (delay, tube screamer, twee equalizers, compressor, ruisonderdrukking, pro filter, reverb, noise gate, limiter, noise gate, en een volumepedaal).

Je kunt gemakkelijk aan de slag met Guitar 6 zonder eerdere ervaring met VST-plug-ins. Het kan ook worden gebruiktals een op zichzelf staand virtueel instrument.

Benodigde schijfruimte: 28 GB

3. Voldoende geluid Gitaar M Lite (gratis)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (3)

Hoewel er ook een betaalde versie van deze plug-in is, is Guitar M Lite van Ample Sound gratis te gebruiken zonder verplichtingen.

Guitar M Lite biedt een zeer competente en authentieke emulatie van een akoestische gitaar. Het klinkt geweldig en je moet de mogelijkheid hebben om extra effecten toe te voegen, zoals het verdubbelen van het gitaargeluid, het toevoegen van body en breedte.

Als je op zoek bent naar een gratis akoestische gitaar VST, dan moet je deze zeker eens bekijken.Ample Sound biedt ook gratis VST-plug-ins voor percussie en bas.

4. Lijn 6 POD Farm 2.5 (betaald)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (4)

Pod Farm 2.5 is een eersteklas virtueel instrument van Line 6 dat meer dan 1.000 presets biedt en waarmee je je gitaarsignaal in tweeën kunt delen.

Met deze plugin heb je talloze combinaties van versterkers en effecten tot je beschikking, en evenveel geluiden en mogelijkheden. Alles kan worden gepersonaliseerd om aan praktisch elke behoefte te voldoen.

Bovendien wordt deze VST-gitaarplug-in geleverd met een breed scala aan effecten, waaronder vertragingen, reverbs, compressoren, phasers, evenals een optie om elke midi-controller te gebruiken, zoals een expressiepedaal (bijv. Wah).

Door de enorme verscheidenheid aan mogelijkheden is Pod Farm 2.5 geschikt voor rock, pop, metal of welke andere vorm van hedendaagse muziek dan ook.

Schijfruimte rBenodigdheden: 1 GB

5. TSE Audio x50 v2 (betaald + gratis demo)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (5)

Voor degenen die op zoek zijn naar het authentieke geluid van een 5150-versterker, is er waarschijnlijk niets veelzijdiger dan de TSE Audio X50 v2 VST-plug-in.

Hoewel deze premium plug-in moeiteloos scherpe, heldere en zuivere tonen kan creëren, ligt de grootste kracht ongetwijfeld in agressieve heavy metal-tonen.

In de demo-/proefversie krijg je toegang tot een equalizer, reverb, phaser, delay, verschillende kasten, vier distortion-pedalen en meer. Het is gemakkelijk te gebruiken en intuïtief voor zowel professionals als beginners.

Merk op dat de demoversie precies dat is en niet geschikt voor productie. Het heeft some functies uitgeschakeld en voegt o toeaf en toe stilte.

6. Ignite Amps AmpHub (betaald + gratis proefversie)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (6)

AmpHup is een allesomvattende pas voor een breed scala aan versterkers, pedalen en kasten. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 30 verschillende versterkers in de plug-in, maar er worden er voortdurend meer toegevoegd.

Het pedaalassortiment is voornamelijk gericht op distortion en overdrive, maar je krijgt ook enkele voorversterkermodellen.

Alle versterkers, pedalen en kasten worden aangeboden als onderdeel van een abonnementsmodel. Als u echter niet van abonnementen houdt, kunt u ook losse modellen kopen. Ignite Amps biedt u een gratis proefperiode van 10 dagen om het geheel zonder beperkingen te testen.

7. Geaudificeerde ampLion gratis (gratis)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (7)

Zowel de gratis als de betaalde versie van Audified ampLion zijn zowel VST-plug-ins als zelfstandige apps. De basisfunctionaliteit is het nauwkeurig simuleren van een 5-kanaals buizengitaarversterker samen met verschillende kasten en microfoonposities.

Kortom, AmpLion Free verandert je computer in een standaard gitaarstack met een uitstekende geluidskwaliteit. De stand-alone modus is een leuke toevoeging om te gebruiken voor live optredens, repetities en experimenten.

AmpLion Free omvat:

 • Een 5-kanaals buizengitaarversterker
 • 2 kasten met microfoon positionering
 • Intelligente metronoom
 • Geluids speler
 • Standalone en plug-in-modus (VST/AU/AAX)

AmpLion Pro, de betaalde versie, wordt geleverd met verschillende extra versterkermodellen, veel rack- en pedaaleffecten, een dozijn verschillende kasten en meer. Maar voor een gratis product is AmpLion Free nog steeds zeer bekwaam.

8. Positive Grid Bias FX 2 (betaald)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (8)

Bias FX 2 van Positive Grid is waarschijnlijk veelzijdig genoeg om de enige gitaarplug-in te zijn die je ooit nodig zult hebben.Afhankelijk van je licentieniveau bevat het 30-100 versterkers, evenals tal van effecten en presets.Daarnaast zijn er verschillende gitaarmodellen om mee te experimenteren om de ultieme sound te vinden.

Positive Grid werkt samen met Celestion voor kastsimulaties, en je kunt je virtuele microfoons eromheen verplaatsen zoals je wilt. Bias FX wordt ook geleverd met een looper/backing-trackspeler.

Kortom, deze zou zeker op je shortlist moeten staan ​​bij het evalueren van de besteplug-ins voor gitaarversterkers en effecten.

9. AmpliTube 5 Custom Shop (gratis)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (9)

Dit gratis virtuele instrument heeft veel functies, waaronder maar liefstvijf versterkers met bijpassende kasten en 10 pedaaleffecten.Behalve dat het een uitstekende VST-plug-in is, doet het ook dienst als een op zichzelf staand programma.

Je bent vrij om AmpliTube 5 zo vaak te gebruiken als je wilt, maar er zijn ook betaalde opties waarmee je de functieset kunt uitbreiden met nog eens 400 virtuele versnellingselementen van toonaangevende fabrikanten.

10. Shattered Glass Audio Ace (gratis)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (10)

Deze gratis VST-gitaarplug-in is een levensechte simulatie van een vintage en met tweed versterkte 5W-buizenversterker uit de jaren 50. De naamloze versterker in kwestie is waarschijnlijk de Fender Champ, die onlangs opnieuw is uitgebracht als een 1×8″ combo.

Wat je hier krijgt, zijn alle basisinstellingen van de versterker en een optie om de hoeveelheid feedback en rasterstopweerstanden aan te passen. U kunt deze functies echter uitschakelen als u het originele versterkergeluid wilt.

Zoals je zou verwachten, is de Ace Vintage VST buizenversterker-plug-in van Shattered Glass niet bedoeld voor heavy metal, maar eerder voor mensen die op zoek zijn naar een warme, zuivere en heldere toon.

11. Studio Devil Amp Modeler Pro (betaald)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (11)

De Studio Devil is een interessante VST-plug-in die is uitgerust met meer dan 15 verschillende voorversterkers die een uitgebreid scala aan tonen en speelstijlen dekken.

Functies omvatten volledige toonregeling en drie versterkermodellen (buizenklasse AB, buizenklasse A en solid-state MOSFET). Bovendien wordt het geleverd met 32 ​​kasten ontworpen door Studio Devil. Qua effecten zijn er twee compressoren, chorus, phaser, tremolo, delay, reverb en real-time wah-wah via midi.

Voor zover wij weten, is er geen proef- of freemium-versie van de plug-in, maar ga naar de site van Studio Devil om naar voorbeelden te luisteren.

12. Overloud TH-U (betaald + gratis proefversie)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (12)

De TH-U-gitaarplug-in van Overloud biedt een bibliotheek met 241 modellen, naar verluidt de meest uitgebreide selectie ter wereld in één enkele plug-in.

Het wordt geleverd met 89 gitaarversterkers en 50 kasten, evenals vier basversterkers en twee baskasten. Daarnaast krijg je 79 pedaal- en rekeffecten en 18 microfoonmodellen met maximaal vier bruikbare per kast. Om u wat tijd (of waarschijnlijk veel tijd) te besparen, zijn er meer dan 1000 voorinstellingen voor verschillende stijlen inbegrepen.

Overload werkt samen met meerdere opmerkelijke versterkerfabrikanten, waaronder DVmark, Brunetti, THD en Randall.

13. SimulAnalog Guitar Suite (gratis)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (13)

Deze VST-plug-in is freeware en bevat een aantal klassieke versterkers en pedalen:

 • Fender Twin 1969 versterker
 • Marshall JCM900 Dual Reverb-versterker
 • Boss DS-1 Distortion-pedaal
 • Boss SD-1 Super Overdrive-pedaal
 • Tube Screamer Overdrive pedaal
 • Oberheim PS-1 Phaser-pedaal
 • Univox Univibe Modulatiepedaal

Het nadeel van deze software is dat het vrij oud is en alleen op 32-bits draait, wat betekent dat je mogelijk compatibiliteitsproblemen hebt op een 64-bits systeem.

14. Waves GTR3 (betaald)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (14)

Oorspronkelijk het resultaat van een samenwerking tussen Waves en PRS Guitars, biedt de GTR3-plug-in alle benodigdheden die je nodig hebt om het geluid van Vox-, Fender-, Marshall- en Mesa/Boogie-versterkers (en andere) na te bootsen.

Naast 30 verschillende versterkers wordt hij ook geleverd met 30 kasten en 25 stompboxen. Er is geen gratis versie, maar aan de andere kant is GTR3 redelijk geprijsd in vergelijking met de concurrentie.

15. Sonivox Bright elektrische gitaar (betaald)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (15)

Bright Electric Guitar van Sonivox is misschien niet een plug-in voor iedereen, maar als je op zoek bent naar professionele Strat, dan is deze VST-gitaarplug-in misschien wel iets voor jou.

Deze wordt geleverd met een grote verscheidenheid aan tokkelpatronen en akkoordtypes die zijn opgenomen door de Boston-gitarist Jud Crane. Het bevat alles, van individuele tonen (inclusief dempers) met verschillende snelheden tot drieklanken en bar-akkoorden.

16. Impact Soundworks Shreddage 3 (betaald)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (16)

Hoewel de naam misschien wijst op een focus op heavy metal, is er veel in de Shreddage 3-serie van Impact Soundwords.

Deze line-up van VST-plug-ins is onderverdeeld in een aantal verschillende producten op basis van een specifieke gitaar. Er zijn 6-snarige, 7-snarige en 8-snarige gitaren voor serieus agressieve metalgeluiden, maar ook een archtop voor jazz, funk en blues, evenals een paar verschillende bassen.

Voor het creëren van metalgeluiden is deze plug-in misschien wel een van de beste op de markt.

17. Sinaasappelboommonsters Evolution Rock Standard (betaald)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (17)

Het is bekend dat Orange Tree enkele van de meest realistische tonen creëert die er zijn op de markt voor VST-gitaarplugins. Evolution Rock Standard heeft alles wat je nodig hebt om een ​​grote verscheidenheid aan Les Paul-geluiden na te bootsen.

U kunt eenvoudig natuurlijke articulatie-effecten nabootsen, zoals snarenklappen, handpalmdemping en duikbommen. Een ander interessant kenmerk zijn de aanpasbare pickposities met behulp van de eigen modelleringstechnologie van Orange Tree.

18. AmpleSound Ample Guitar G M Lite II (gratis)

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (18)

AmpleSounds heeft naam gemaakt met heavy rock en metal gitaargeluiden. Deze gratis VST biedt echter een authentieke reproductie van de Martin D-41 akoestische gitaar.

Het beschikt over 848 MB aan hoogwaardige samples en bevat levensechte articulaties zoals sustain, hammer-on/pull-off en palm mute.

Als je deze gratis plug-in leuk vindt, kijk dan ook zeker eens naar AmpleSounds’breed assortimentvan andere premium plug-ins.

19. Vir2 Instruments Acou6tics

Beste gitaar VST's 2022 (beste gratis en betaalde gitaarplug-ins) - Guitar Sumo (19)

Akoestische gitaren zijn niet gemakkelijk na te bootsen, maar deze VST-gitaarplug-in van Vir2 klinkt behoorlijk geweldig (hoewel de prijs ook behoorlijk hoog is).

Het wordt geleverd met zes verschillende akoestische instrumenten, waaronder een staalsnarige gitaar, een twaalfsnarige ditto, nylonsnarige, ukelele, mandoline en guitalele - die allemaal zijn voorzien van nauwkeurige articulaties.

De Vir2 Acou6tics VST biedt ook een uitgebreide bibliotheek met akkoordvoorbeelden die u, met wat werk, kunnen helpen een zeer helder en realistisch geluid te bereiken.

Veelgestelde vragen over gitaarplug-ins

VST-plug-ins kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd, afhankelijk van uw besturingssysteem en het type bestand dat u van de maker van de plug-in verkrijgt.

Als u Windows gebruikt, zult u waarschijnlijk een .exe-bestand (installeerbaar uitvoerbaar bestand) of een .dll-bestand tegenkomen. Installatiebestanden kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd door te dubbelklikken en het installatieprogramma uit te voeren, terwijl .dll-bestanden naar uw gebruikelijke VST Plugins-map kunnen worden gesleept.

MacOS werkt iets anders: je gebruikt een .dmg-bestand om de plug-in automatisch te installeren of je kopieert handmatig de map .au naar je audio-units-directory (meestal in "/Library/Audio/Plugins/Components").

Sommige plug-ins vereisen mogelijk een serienummer of activering door in te loggen op een service zoals iLok of via de plug-in zelf bij het voor het eerst laden van de plug-in.

Het verwijderen van een plug-in is meestal vrij eenvoudig en het tegenovergestelde van wat u deed om het te installeren. Als je op beide besturingssystemen een bestand naar je map met plug-ins hebt gesleept, zou je het gewoon moeten kunnen verwijderen. Als u een installatieprogramma hebt uitgevoerd, kunt u eenvoudig de verwijderingstool gebruiken om het van uw systeem te verwijderen (of sleep de toepassing naar de prullenbak op macOS).

Het installeren van plug-ins kan een beetje lastig zijn, dus het is niet ongebruikelijk dat ze niet in je lijst met plug-ins verschijnen of gewoon helemaal niet werken.

Als je de plug-in na installatie niet ziet, controleer dan de instellingen van je DAW en kijk of er een optie is om de lijst met plug-ins te vernieuwen. Als je het nog steeds niet ziet, controleer dan of je de juiste map voor de plug-in hebt opgegeven. Installeer bij twijfel de plug-in opnieuw en zorg ervoor dat u het installatieprogramma uw gebruikelijke plug-inmap vertelt wanneer daarom wordt gevraagd.

VST's werken normaal gesproken op Windows. Helaas kan hetzelfde niet gezegd worden voor macOS. Hoewel macOS VST's ondersteunt, moet je ervoor zorgen dat je de macOS-specifieke versie van de plug-in downloadt.

Net als zijn veel geavanceerdere tegenhanger Logic Pro, ondersteunt Garageband het laden van externe plug-ins (VST of AU), wat geweldig is voor beginners die in de wereld van muziekproductie op macOS stappen.

Volg de bovenstaande stappen en zorg ervoor dat u de macOS-versie van de plug-in downloadt, en u zou goed moeten zijn om te gaan.

FAQs

Are guitar plugins free? ›

There's a lot of free DAW plugins out there, so it can be difficult to know which plugins are worth installing. That's why in this article I'm breaking down the best free guitar plugins for any situation. Let's get started.

What is VST on a guitar? ›

The difference between an amp simulator and a virtual guitar lies in the type of VST they are — guitar VSTis are virtual instruments used for generating sound based on MIDI data provided by your DAW's software which can be drawn manually, or played with a compatible MIDI keyboard.

What does VST stand for? ›

Virtual Studio Technology (VST) is an audio plug-in software interface that integrates software synthesizers and effects units into digital audio workstations. VST and similar technologies use digital signal processing to simulate traditional recording studio hardware in software.

How do guitar plugins work? ›

In simple words, a plug-in is software that processes the signal of your guitar. This connects to the computer through an audio interface, emulating the sound of your amp choice. If you are approaching them for the first time you'll realize that the same plug-in will be available in different formats.

How to get all plugins for free? ›

So, we have compiled a list of authentic websites that offer completely free VST plugins and instruments.
 1. Plugins 4 Free. Plugins 4 Free has a vast range of effects and instrument plugins to offer. ...
 2. Splice. ...
 3. Plugin Boutique. ...
 4. Bedroom Producers Blog. ...
 5. Landr. ...
 6. Hip Hop Makers. ...
 7. Audio Plugins for Free. ...
 8. Free VST Plugins.
Jan 31, 2023

How to get free guitar plugins? ›

These are the best free guitar plugins in 2023:
 1. Ample Guitar M Lite II.
 2. Spitfire LABS Electric Guitar.
 3. MonsterDAW Monster Guitar.
 4. Solaris GTR Lite.
 5. Zak Sound Sapphire Guitar.
 6. Echo Sound Works Vinyl Guitar.
 7. Audiolatry PlastikGuitar.
 8. Steinberg Guitar Harmonics Essential.
May 26, 2023

Do you need a DAW to use a VST? ›

Using a VST Host

If your plugin doesn't come with a standalone version, there is a way around this. It is possible to run a VST plugin as standalone without using a DAW. The easiest way is to use something called a VST host. A VST host is a lightweight program with the sole purpose of running the VST.

Do I need a DAW for VST? ›

Typically when you want to run a VST plugin standalone, it is because you want to play either a guitar or a keyboard through the plugin. You can then use the effects and sounds that they provide, even though you are not recording in a DAW.

What is the difference between a plugin and a VST? ›

A VST is a type of plugin but not all plugins are VST. Plugin refers to a piece of software that adds abilities or functionality to your DAW. VSTs do this so yes, VSTs and VST3s are plugins. However, Apple's AU standard and Pro Tools' AAX standard are also plugins, but not VSTs.

Are VST plugins free? ›

Some free VST instruments are lite versions of paid plugins that feature many of the same sounds and functions. The difference between the lite and paid option is sound quality, number of articulations, instrument range, as well as sampling cycle. The lite version is perfect to get your feet wet in the deep end.

What is the difference between VST and VSTi? ›

The difference between VST and VSTi is that the original VST plugins are audio processors, such as effects like reverb or delay. VSTi plugins act as software instruments that can be played via MIDI, like pianos, organs, drums, etc. VST plugins modify audio, VSTi plugins generate audio.

Do you turn on amp or plug-in guitar first? ›

When you plug in your guitar or bass before turning on your amplifier, you are protecting your equipment. If you want to disconnect your gear, it is always a good idea to turn off the amplifier first. Because older speakers and tweeters can be fragile, it's best to unplug them before plugging them back in.

What do you need for guitar plug ins? ›

Interfaces come with a variety of features, and numbers of inputs and outputs, but for the purpose of using guitar plugins, you just need one input, easy peasy. Just stay away from those cheap USB to ¼” cables. A proper interface will provide vastly better sound quality and performance.

Are music plugins free? ›

And by now there are so many good free plugins (there are even free autotune plugins) that you don't have to spend money to start producing good music. You'll find the best options in this list. Tip: You need a MIDI controller to play your VST instruments properly.

Are stock plugins free? ›

So, if you're a Logic Pro user and you're curious whether or not you should use the stock plugins, I think you should. They really are some of the best free plugins available and that's saying something considering how many talented developers are out there.

Is amp plugin free? ›

Amplifikation Lite is a simple and free amp simulator plugin with three channels; clean, rhythm, and lite. You can shape your tone using the channel selector, gain, bass, middle, treble, presence, volume, and cabinet on/off.

Should I pay for a guitar setup? ›

If you get a setup done by a professional first, you'll at least have a baseline of how your guitar or bass should perform. If you're buying a guitar or bass off of the Internet, the out-of-the-box setup may be more questionable, so it could be worth spending a bit of money to get the instrument playing its best.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 17/10/2023

Views: 6058

Rating: 4.8 / 5 (78 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.