Kan ik een MRI krijgen bij Spoedeisende Hulp? | Mira (2023)

De meeste spoedeisende zorgcentra bieden geen MRI's aan, hoewel sommige dat wel doen. Kijk op de website van de instelling of bel direct de spoedeisende hulp om te zien of ze MRI's leveren. Anders moet u mogelijk een diagnostisch beeldvormingscentrum of een andere instelling bezoeken om een ​​MRI te krijgen. U moet zijn doorverwezen door een arts of een recept hebben, dat u kunt krijgen van een spoedeisende hulpcentrum.

Gezondheidszorg kan duur zijn, maarMirabiedt betaalbare dekking om u te helpen toegang te krijgen tot de zorg die u nodig heeft. Vanaf gemiddeld $ 25 per maand hebben leden toegang tot goedkope spoedeisende zorgbezoeken en virtuele zorg, evenals laboratoriumtests en recepten. Plannen zijn beschikbaar voor individuen, gezinnen en zelfs werkgevers!

Kan ik een MRI krijgen bij Spoedeisende Hulp?

Vaker wel dan niet bieden spoedeisende zorgcentra geen MRI's aan; ze kunnen echter andere diagnostische hulpmiddelen hebben, zoals röntgenfoto's, echo's en echocardiogrammen (EKG's). Om te controleren of een spoedeisende zorgcentrum een ​​MRI-machine heeft, kunt u eerst kijken op de websites van faciliteiten onder "services" om te zien of een MRI wordt vermeld. U kunt ook rechtstreeks proberen de spoedeisende hulp te bellen.

Als u naar een spoedeisende hulp gaat en de arts bepaalt dat u een MRI nodig heeft, zullen zij waarschijnlijk een MRI bestellen, die u in een andere instelling moet krijgen. Uw zorgverlener kan een MRI bestellen wanneer meer informatie over uw medische toestand vereist is en niet kan worden bepaald met behulp van een röntgenfoto of echografie.

Waar een MRI krijgen

Als u een arts bezoekt voor een probleem waarvoor mogelijk een MRI-scan nodig is, wordt u waarschijnlijk doorverwezen naar een instelling die gespecialiseerd is in diagnostische beeldvorming. Meestal kunnen MRI's bij beide worden gedaanintramuraal of ambulantfaciliteiten, maar de faciliteit kan een dramatische invloed hebben op de kosten van de zorg. Als u niet te maken heeft met een medisch noodgeval, is een MRI bij een polikliniek kosteneffectiever. Het landelijk gemiddeldekostenvoor een MRI bij intramurale faciliteiten is $ 2.250, versus $ 650 bij poliklinische faciliteiten.

Hieronder noemen we enkele veel voorkomendeambulant en intramuraalfaciliteiten die MRI's kunnen aanbieden.

Ambulante voorzieningen

 • Medische groepspraktijken
 • Poliklinieken in ziekenhuizen
 • Chirurgie centra
 • Imaging centra
 • Hartkatheterisatiecentra
 • Lab centra
 • Gastro-intestinale centra
 • Centra voor fysiotherapie
 • Centra voor chemotherapie en bestralingstherapie

Intramurale voorzieningen

 • Voorzieningen voor acute zorg
 • revalidatiecentra
 • Voorzieningen voor verslavingszorg
 • Psychiatrische ziekenhuizen
 • Voorzieningen voor langdurige zorg

Wanneer MRI's worden gebruikt

Amagnetische resonantie beeldvorming(MRI) -machine is een grote, buisvormige magneet die een magnetisch veld en door de computer gegenereerde radiogolven gebruikt om gedetailleerde beelden te vormen van de organen en weefsels in uw lichaam. Deze machines kunnen ook 3D-beelden produceren om het lichaam vanuit verschillende hoeken te bekijken. Tijdens de test gaat u op het open en beweegbare uiteinde van de MRI-buis liggen en glijdt u vervolgens in de machine.

Volgens deMayo kliniek, gebruiken artsen MRI's om verschillende gezondheidsproblemen te diagnosticeren. Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende diagnoses die kunnen worden gesteld op basis van een MRI.

 • Hersenen en ruggenmerg: aneurysma's, oog- en ooraandoeningen, multiple sclerose, beroerte, tumoren, traumatisch hersenletsel.
 • Hart en bloedvaten: grootte en functie van hartkamers, de mate van schade door hartaanvallen of hartaandoeningen, ontsteking of verstopping van bloedvaten, structurele problemen van de aorta.
 • Botten en gewrichten:gewrichtsafwijkingen door trauma of herhaaldelijk gebruik, afwijkingen aan de tussenwervelschijven, botinfecties, tumoren van de botten en zachte weefsels.

Een ander type MRI wordt functionele MRI van de hersenen (fMRI) genoemd, die de anatomie en het functioneren van de hersenen onderzoekt. fMRI kan schade door letsel of aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer identificeren en beoordelen door de taal- en bewegingscontrolecentra in de hersenen te bekijken.

Wat te verwachten tijdens een MRI

Aangezien een MRI-machine in wezen een grote magneet is, wordt u gevraagd om vóór de scan al het metaal te verwijderen, inclusief sieraden, metalen haarclips, horloges, brillen of gehoorapparaten. U wordt ook gevraagd om een ​​jurk aan te trekken als er metaal op uw kleding zit.

Als uw arts een MRI met contrastmiddel bestelt, zal uw technoloog een kleurstof in uw ader injecteren om de MRI-beelden te verbeteren.

Tijdens de test, gaat u op een open en beweegbaar uiteinde van de MRI-buis liggen en schuift u vervolgens in de machine. U kunt een koptelefoon en een microfoon dragen om te communiceren met de zorgverlener die uw scan uitvoert.

MRI's zijn pijnloos en duren meestal tussen de 15 minuten en 1 uur. U verwacht dat u stil blijft staan ​​om de beeldresolutie niet te beïnvloeden. Eenmaal voltooid, kunt u uw gebruikelijke activiteiten hervatten, tenzij anders voorgeschreven door uw arts.

Kan ik een MRI krijgen bij Spoedeisende Hulp? | Mira (1)

Koop Mira - Gezondheidsvoordelen die u zich kunt veroorloven.

Krijg doktersbezoeken, laboratoriumtests, recepten en meer. Betaalbare copays. Verkrijgbaar in meer dan 45 staten. Gemiddeld slechts $ 45/maand.

Kom meer te weten

De kosten van een MRI door de stad

De kosten van een MRI variëren tussen$ 375 tot $ 2.850bij betaling zonder verzekering, met een gemiddelde kostprijs van$ 1.325. U kunt verwachten minder te betalen voor een MRI als u verzekerd bent. Hieronder vindt u de gemiddelde prijsklasse van een MRI in verschillende steden in de Verenigde Staten.

Kosten van MRI zonder verzekering

PlaatsMRI-kosten zonder verzekering
Atlanta, GA$ 550 - $ 1.400
Chicago, Illinois$ 575 - $ 1.500
Miami, Florida$ 550 - $ 1.450
Dallas, Texas$ 500 - $ 1.300
Los Angeles, CA$ 460 - $ 1.200
Houston, Texas$ 525 - $ 1.400
Phoenix, AZ$ 525 - $ 1.350
Philadelphia, Pennsylvania$ 575 - $ 1.500
New York, New York$ 625 - $ 1.600
Washington, gelijkstroom$ 550 - $ 1.400

Bron:Nieuwe Keuze Gezondheid

MRI veelgestelde vragen (FAQ's)

Wanneer u een MRI krijgt, heeft u mogelijk enkele vragen. Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over MRI's om u te helpen bij de voorbereiding op uw procedure.

Heb ik een recept nodig voor een MRI?

Ja, je hebt eenreceptof verwijzing van een arts om een ​​MRI te krijgen. De verwijzende arts kan verwoorden waarom u een MRI moet laten uitvoeren om de radiologen te helpen bepalen wat ze moeten scannen voor een juiste diagnose. U kunt een recept krijgen van een arts van de spoedeisende hulp of uw huisarts.

Kan ik een MRI krijgen bij Spoedeisende Hulp? | Mira (2)

Virtuele zorg voor slechts $ 25 per bezoek

Virtuele eerstelijnszorg, spoedeisende zorg en gedragsgezondheidsbezoeken zijn slechts $ 25 met een Mira-lidmaatschap.

Kom meer te weten

Heb ik een verzekering nodig voor een MRI?

Nee, u heeft geen verzekering nodig om een ​​MRI te krijgen. Zonder verzekering heeft u nog steeds een recept of verwijzing van een arts nodig en betaalt u vervolgens uit eigen zak. Als u met een verzekering betaalt, heeft u uw verzekeringsmaatschappij nodig om te bepalen of de MRI medisch noodzakelijk is. Als u aan uw eigen risico hebt voldaan en uw verzekeringsmaatschappij vindt de scan noodzakelijk, vergoeden zij een deel van de kosten.

Wat zijn alternatieven voor het krijgen van een MRI?

Computertomografie, ook wel CAT- of CT-scan genoemd, is er een vanalternatiefnaar een MRI. Een CT-scan kan worden gebruikt voor personen die zich misschien niet op hun gemak voelen in traditionele MRI-apparaten. Een CT-scan levert ook veel sneller resultaten op dan een MRI, dus ze hebben vaak de voorkeur bij het stellen van een diagnose in een noodgeval.

Wat zijn de risico's van een MRI?

MRI-procedures zijn veilig en pijnloos en doen dat nietblootleggenpatiënten aan bestraling. De krachtige magneten van een MRI-machine kunnen een veiligheidsrisico vormen als ze worden gepresenteerd met metalen voorwerpen binnen of buiten uw lichaam. Voordat u een MRI krijgt, bepaalt u of u in aanmerking komt door een korte vragenlijst over uw medische geschiedenis in te vullen. Items die eengezondheidsrisicotijdens de procedure omvatten:

 • Pacemakers of implanteerbare defibrillatoren (ICD's)
 • Vasculaire clips
 • Externe of geïmplanteerde medicatiepompen
 • Cochleaire implantaten
 • Neurostimulatie systemen
 • Katheters met metalen onderdelen
 • Kogels of granaatscherven of andere fragmenten
 • Metaalachtig vreemd voorwerp nabij of in het oog (vaker voor bij metaalbewerkers)

Als u een van deze voorwerpen of apparaten in uw lichaam heeft, moet u uw arts raadplegen voordat u een MRI krijgt. Sommige soorten pacemakers, cochleaire implantaten, medicatiepompen en neurostimulatiesystemen zijn veilig, dus het is essentieel om uw MRI-technoloog informatie te geven over uw implantaten.

Hoe kan ik geld besparen op een MRI?

Een MRI krijgen van een polikliniek in plaats van een intramurale faciliteit kan u honderden of zelfs duizenden dollars besparen. Het gemiddeldekostenvan een MRI in een polikliniek is $ 650, terwijl de gemiddelde prijs van een MRI in een intramuraal centrum $ 2.250 is. Volgens NPR kost een MRI van een afdeling spoedeisende hulp33 keermeer dan bij een stand-alone beeldvormingskliniek.

Bovendien kunt u meerdere poliklinieken bellen en naar prijzen vragen, aangezien de kosten van een MRI aanzienlijk kunnen variëren, afhankelijk van de testlocatie. Als u zonder verzekering betaalt, kunt u ook uw zorgverzekeraar vragen of zij speciale tarieven hebben.

Het komt erop neer

Spoedeisende hulpcentra hebben meestal geen MRI-machines in hun faciliteiten. Ze zullen u waarschijnlijk doorverwijzen naar een beeldvormingscentrum als de arts van mening is dat een MRI nodig is om een ​​medische aandoening te diagnosticeren. MRI's kunnen worden uitgevoerd in andere poliklinieken die speciaal zijn ontworpen om beeldvorming uit te voeren, zoals een radiologiecentrum, of in een intramurale instelling zoals een ziekenhuis. Een MRI krijgen van een polikliniek is vaak goedkoper dan een intramuraal centrum.

Mira biedt een nieuwe dekkingsoptie voor gezondheidszorg zonder geschiktheidsnormen of een open inschrijvingsperiode. Bij Mira beginnen lidmaatschappen bij gemiddeld $ 25 per maand voor toegang tot goedkope spoedeisende zorg en virtuele zorg, zoals virtuele eerstelijnszorg, virtuele spoedeisende zorg en gezondheidsdiensten op afstand. Mira kan worden gekocht voor individuen, het hele gezin en een werkgever om voor hun werknemers te zorgen.Aanmeldenen word vandaag gedekt!

FAQs

Kan je zelf een MRI-scan aanvragen? ›

Mits aangevraagd door een huisarts, wordt door elke zorgverzekeraar een MRI-scan in de eerste lijn vergoed!” Huisartsen maken soms een afweging of zij een patiënt wel of niet moeten doorverwijzen naar een medisch specialist.

Kan een huisarts je doorverwijzen voor een MRI-scan? ›

Het direct doorverwijzen voor een MRI-onderzoek door de huisarts is bij ons mogelijk! Het grootste voordeel is dat deze werkwijze erg patiëntvriendelijk is. Een patiënt kan namelijk al binnen vijf werkdagen bij ons terecht. Zo wordt sneller duidelijk voor de patiënt waar hij aan toe is.

Wat kost een MRI-scan in het ziekenhuis? ›

Wat kost een scan?
Soort scanKosten
MRI van schouders€ 295,86
MRI lever€ 361,70
Röntgenscan van de hand (in verband met mogelijke breuk)€ 43,87
CT van het bekken€ 186,86
1 more row
May 7, 2021

Hoe vraag ik een MRI-scan aan? ›

Aanvraag MRI door huisarts Een huisarts kan een verzekerde voor behandeling verwijzen naar een tweedelijnszorgaanbieder. Deze neemt de behan- deling dan in principe over. In het kader van een medisch- specialistisch onderzoek kan een MRI gemaakt worden.

Waar kan ik snel een MRI-scan laten maken? ›

Je krijgt te maken met wachttijden in de zorg als je van de huisarts een verwijzing krijgt voor een medisch specialist. Je moet dan een afspraak maken in een ziekenhuis of kliniek. Je mag altijd zelf kiezen waar je de afspraak wil maken. De wachttijd bij een ziekenhuis of kliniek speelt een rol bij deze keuze.

Wat kost een open MRI-scan? ›

Prijzen passantentarieven 2023
MRI hersenen/hypofyse/brughoek€367,01
MRI beenderig bekken€315,65
MRI thorax/sternum/plexus€367,01
MRI lever€413,02
MRI bovenbuik (MRCP, nieren, bijnieren, milt, pancreas)€413,02
24 more rows

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 08/11/2023

Views: 5885

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.